Alternativ friskvård

Alternativ friskvård – förebyggande friskvård

Alternativ friskvård för mig, Karin, är ett alternativt sätt att få omtanke och någon som ser dig. Reikihealing är en bra metod att få djupavslappning med hjälp av beröring i mysig miljö och stämning. För att reda ut virriga tankar och funderingar kan medial vägledning var till hjälp för livets olika skeden. Alternativ friskvård är även meditation för att tillsammans koppla av och komma ner i djupavslappning.

Reiki är avstressande och ger din kropp och sinne möjlighet till självläkning i djupavslappningen. Du behåller kläderna på vid Reikibehandling.

Ibland kan en person behöva ta sig ur sitt eget ekorrhjul av tankar. En medial vägledning med tarotkort kan vara alternativt sätt att få nya perspektiv och därmed en väg ur ekorrhjulet. Jag använder tarotkorten som redskap i vägledningen. Du får med dig ett papper som jag skrivit på under vägledningen.

Reiki kurser för dig som vill lära dig mer. För dig som utveckla din mediala förmåga håller jag utvecklingscirklar . Nästa kursstart för cirklarna hösten 2017 blir i augusti.

Reikikurserna kan hållas efter överenskommelse, men jag har fasta datum och fler kommer i april för hösten 2017.

Inom alternativ friskvård ger vi med hjärtat - bild på ett vitt keramikhjärta.

”I Reiki ger vi med hjärtat.

Reiki

Reiki  är en form av berörande terapi. Där du få hjälp att gå ner i djupavslappning för att kroppens ska få en chans att starta självläkning. För att underlätta har jag avslappnande musik och levande ljus.  Du ska behålla kläderna på eftersom Reiki fungerar bättre då. Mina händer brukar upplevas varma och tillsammans med oxytocin – må bra hormonet- får din kropp hjälp att slappna av. Ända ner till djupavslappning eller en ordentligt stunds vila om din hjärna är allt för uppskruvad i varv. Djupavslappningen ger kroppen chans till självläkning. Unna dig en stund för bara dig själv. Har du en hjärna med många tankar, rekommenderar jag minst fem gånger för att den ska få chans att bli lugnare. Gärna en gång var fjortonde dag. Skatteverket har godkänt Reiki som friskvård som du kan få från din arbetsgivare.

Sedan 1995 har jag arbetat på olika sätt för att få möjligheten att ge och sprida Reiki healing. Eftersom jag brinner för att hjälpa människor och tycker om att få dig och andra att må bättre.

Jag är ReikiMaster och ger Reikikurser. Se länken om Reikikurser ovan.

Jag arbetar utifrån Förenade Reikiförbundets kvalitetssäkring och etiska regler.

Logga för Förenade Reikiförbundet.

Förenade Reikiförbundet för oss som arbetar seriöst.

Avslappnande massage

För dig som önskar få en avslappnande massage i kombination med Reiki är Karins Goa Händer ett alternativ. Behöver du medicinsk massage rekommenderar jag gärna Solum – innefrån och ut som drivs av Alma Wolf.

Meditation

I sommar 2017 beroende på väder kommer Karins Goa Händer att hålla några meditationer i Ramlösa Brunnspark. Samlingsplats vid järnbrunnen. Jag tar med mig en batteridriven skivspelare i fall vi vill ha musik. Mer information kommer senare.

Skogspromedad vi bokskog

Skogspromedad

Medial vägledning

Medial vägledning är en annorlunda form av alternativ friskvård. För mig är medial vägledning ett respektfullt sätt  att hjälpa dig att komma vidare i livet. Få hjälp att få avslut eller hitta nya ibland okända vägar och därmed få ett mer meningsfullt liv. Eller kanske lika viktigt kunna acceptera de delar i livet som inte går att ändra.

Mitt arbetssätt går ut på att du ställer en fråga i taget. Jag fokusera lägger kort och ritar upp ett vägledningskarta på ett papper medan jag pratar. Detta papper med vägledningskarta får ta med dig hem. Tanken är att öppna upp för nya tankar och idéer för nuvarande problem.

Självklart har jag tystnadsplikt för allt som händer eller sägs i rummet.

Karin Andersson - ägarinna till Karins Goa Händer på foto

Karin Andersson – ägarinna till Karins Goa Händer

 

Uppdaterad 2017-02-24